Innovatív megoldásaink

A farmINNO, nevéhez hűen igyekszik innovatív megoldásokkal jövedelmezőbbé és költséghatékonyabbá tenni a gazdaságokat, egyúttal hozzájárulni környezetünk terhelésének csökkentéséhez. Több olyan megoldással is dolgozunk, melyek a mezőgazdaság 4.0 fogalomköréhez tartoznak.

Szenzoros adatgyűjtés: technológiánk alapjául a termőföldekre kihelyezett szenzorok szolgálnak, melyek folyamatosan monitorozzák a talaj-növény-légkör rendszert. Ezen eszközök gyűjtik és továbbítják az adatokat a felhőbe, melyből információ formájában szoftveren keresztül támogatást nyújtunk a legoptimálisabb döntések meghozatalához. A szenzorokat tartalmazó mérőállomásokat úgy tervezzük, hogy bárki által könnyen telepíthetők és üzemeltethetők legyenek.
LoRa (Long Range) kommunikáció: a szenzorok LoRaWAN hálózaton keresztül kommunikálnak. Ennek előnye, hogy nem igényelnek infrastrukturális kiépítést, kiegészítő tápellátás nélkül is hosszú ideig üzemképes a rendszer, illetve az adatok nagy távolságokról is biztonságosan célba érnek.
Felhő alapú számítástechnika: a szenzoroktól érkező adatok a felhőbe kerülnek, mely lehetővé teszi az adatok elérését bárhonnan. Így szükségtelenné válik a drága hardveres adattárolás, a döntéshozatalhoz elegendő egy okostelefon is.
Mesterséges intelligencia: a rendszer önállóan dolgozza fel a beérkező hatalmas adatmennyiséget, jelez, ha anomáliát észlel, összefüggéseket keres és következtetéseket von le. A mesterséges intelligencia alkalmazása elengedhetetlen a nagy adathalmazok kezeléséhez és kéz a kézben jár az IoT szenzorokkal!
Virtuális tanácsadó: habár egyszerű rendszerekről van szó, a hagyományos szupport-megoldásokon kívül biztosítunk virtuális támogatást is. Továbbá elérhetők lesznek különféle tananyagok és oktatóvideók is, így a rendszer bevezetése önállóan megoldható lesz.
PayAsYou fizetési modell: a mai modern, precíziós és digitális rendszerek meglehetősen drágák. Viszont nálunk megvalósítható ezen eszközök üzembe helyezése kezdeti beruházás nélkül is. A termelők az egyösszegű megvásárlás mellett havi díjas fizetési rendszerben is tudják bérelni a mérőállomásokat. A szoftver pedig kizárólag ebben a fizetési modellben lesz elérhető.